Смартфони, планшети і ноутбуки Huawei тепер заборонено використовувати

Ось уже як багато років ходять чутки про те, що самі різні електронні пристрої компанії Huawei шпигують за користувачами. Саме тому уряд США заборонило даному виробнику електроніки повноцінно продавати свої гаджети на американському ринку, так як вони, в теорії, можуть стежити за американцями і передавати всі дані китайської розвідки. Сьогодні, 16 травня 2019 року, Дональд Трамп, тобто президент Сполучених Штатів, підписав указ про заборону на використання смартфонів, планшетів і ноутбуків від даного виробника.

Близько одного року даний документ був на розгляді, так як багато осіб виступали проти нього, проте в кінцевому підсумку указ все ж був схвалений і прийнятий. На його підставі будь-яким американським компаніям заборонено використовувати будь-яке обладнання компанії Huawei, починаючи від такого, яке дозволяє будувати базові станції, і закінчуючи цілком собі звичайними смартфонами, користуватися якими в корпоративних цілях відтепер заборонено. Відзначається, що політика даного виробника суперечить інтересам всієї країни.

Нехай великі американські компанії ще рік тому відмовилися від продукції Huawei, але тепер, коли указ уже прийнятий, відмовитися від неї доведеться і всім невеликих компаніям, які заради економії використовують продукцію китайського бренду. Відзначається, що новий указ не повинен практично ніяк позначитися на IT-галузі всередині країни, тому що у будь-якого обладнання від китайського бренду в США є безліч аналогів. Це стосується смартфонів, планшетів, роутерів, модемів, ноутбуків, а також будь-яких інших пристроїв.

Під такі санкції потрапила також китайська корпорація ZTE, користуватися обладнанням від якої також заборонили всім американським компаніям і підприємцям. Уряд США переконане в тому, що електронні пристрої від цієї компанії, а також від Huawei, шпигують за користувачами, негласно збираючи дані і передаючи їх в Китай. Влада стверджує, що вони мають незаперечні докази цього факту, однак такі тримаються в секреті, тобто ніхто з журналістів не знає нічого конкретного з цього приводу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.