Lenovo показала перший в світі прототип ноутбука зі складним екраном

Китайська компанія Lenovo продемонструвала прототип першого у світі ноутбука з гнучким дисплеєм під назвою ThinkPad X1. Про це виробник написав у своєму блозі.

Пристрій працює на базі Windows 10. У нього немає фізичної клавіатури – замість неї можна використовувати нижню частину дисплея, або підключити клавіатуру за допомогою Bluetooth. 

13,3-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 1920 × 1440 пікселів в зігнутому вигляді стає 9,6-дюймовим екраном. За словами розробників, ноутбук комплектується неназваним процесором від Intel і двома портами Type-C.

На задній поверхні ноутбука є спеціальна підставка, що дозволяє використовувати його як окремий монітор. У прототипі немає кілька функцій, яких компанія планує показати в комерційному варіанті: інфрачервона камера для біометричної системи розпізнавання лиця Windows Hello і слот для SIM-карти, що підтверджує підтримку LTE.

Портал  The Verge відзначає, що пристрій важить всього до одного кілограма. Журналісти також назвали основними проблемами прототипу ненадійний механізм складання і дисплей з поганими кутами огляду. Виробник, у свою чергу, пообіцяв піддати екран подвійним тестам згинання.

Перший ноутбук, заснований на прототипі, Lenovo випустить в 2020 році. Ціни, як і повні специфікації ThinkPad X1, ще не називалися.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.