Фітнес-тренер розпоіві про використання Xiaomi Mi Band і інших трекерів

Монолог анонімного фітнес-тренера – спеціально для «Технофан».

Давно працюю інструктором, але такого ще не пригадаю: цієї весни люди купують не тільки абонементи, щоб підкачатися до літа, але і якісь браслети. Кожен другий приходить з цим браслетом, хвалиться, радісно описує функції. «Ось, дивіться, кроки вважає, калорії». У більшості, зрозуміло, Xiaomi Mi Band, тому що, як я розумію, вони найдешевші. Але ще повно людей з Apple Watch і якимись Гармін.

Я нікого не переконує. Хочуть користуватися – нехай. Але ось розговорився з однією клієнткою, запитав, як вона використовує браслет. Жінка відповіла, що рахує кроки, а їй цього досить. Увечері побачила, що мало рухалася і не зробила 10 тисяч кроків – пройшлася. Це цілком нешкідливий сценарій, гірше від прогулянок ще нікому не стало. Тобто людей ці браслети заспокоюють, ніякої проблеми в них не бачу.


Інша справа, що багато клієнтів правда вважають, що схуднуть або накачаються, якщо будуть ставити рекорди в мобільних додатках. До речі, зазвичай ці ж хлопці приходять і, струшуючи животиками, просять розповісти, як швидко накачати прес. Розуміння там нуль: для них все навантаження за замовчуванням корисні, а грамотність і техніка вже не хвилюють.

Я скажу так: половина успіху – нормалізоване харчування, ще половина – регулярні і правильні тренування. А браслет – це взагалі необов’язкова штука. Що він там вимірює? Пульс все кардіотренажери і так видають, калорії – теж. На вулиці з браслетом ще можна побігати, а в залі він фактично марний. Але якщо когось мотивують такі гаджети, то це тільки на краще: очевидно, що займатися спортом краще, ніж не займатися.

Який девайс порадив би я? Напевно, годинник Apple Watch: вони своїх грошей не варті, але там хоча б всі вимірювання вірні і корпус красивий. Плюс сам додаток до цілей мені подобається – чітка річ, щоб зовсім в офісі не нудьгувати. Але краще ходите в зал, беріть тренера хоча б на 5-10 занять і складайте програму занять і харчування. Тому що ніякої браслет за вас не потренується і меню вам теж не пропише.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.