Представлений проект відновлення Собору Паризької Богоматері

Французьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures представило публіці проект з реставрування потерпілого в недавній пожежі Собору Паризької Богоматері (Нотр-Дам-де-Парі).

Проект отримав назву «Палінгенезіс» ( «перетворення» або «нове народження»). За планом, на місці згорілого даху зведуть новий, який буде додатково виробляти електроенергію, тепло і енергію для пасивного вентилювання приміщень. У якості основних матеріалів повинні виступити дуб, скло і вуглецеве волокно. На центральний шпиль хочуть відрізати вцілілого у вогні мідного півня.

Дах собору планують використовувати для розбивки саду і городу. На них благодійні організації будуть вирощувати до 21 тонни овочів і фруктів на рік для малозабезпечених. Можливо навіть відкриття щотижневого фермерського ринку.

Раніше ЗМІ припускали, що в реконструкції може допомогти віртуальна модель собору з комп’ютерної гри Assassin’s Creed Unity, хоча інформація не підтвердилася. Для відбудови вже було зібрано понад 600 млн євро, а в ніч на 11 травня французькі Національні збори ухвалили план відтворення Нотр-Дам-де-Парі. Тепер законопроект передали в Сенат для подальшого розгляду 27 травня.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.