Новинки на Microsoft Build 2019 для розробників

Microsoft проводить головний захід в рамках конференції Build 2019 в Сіетлі. Особливу увагу приділено новинкам для розробників: компанія представила кілька сервісів і додатків для них.

Windows Terminal

Новий додаток для Windows 10 об’єднає в одному інтерфейсі командні рядки PowerShell, CMD і шар Windows Subsystem for Linux, що дозволяє запускати програми для Linux всередині системи Microsoft.

Розробники зможуть створювати кілька вкладок і гнучко налаштовувати їх поведінку. Windows Terminal буде підтримувати емодзі та рендеринг тексту за допомогою графічних процесорів.

Додаток стане доступним в середині червня цього року.

Fluid Framework

Платформа для розробників дозволить створювати інтерактивні веб-сервіси. У фреймворк інтегровані Cortana для перекладу тексту, пошуку контенту в мережі та інших задач. Офісний пакет додатків Microsoft також буде підтримувати Fluid. Прикладами роботи може послужити трансляція вмісту таблиці в Excel в чат Microsoft Teams або «живий» переклад в Word для кожного учасника документа.

Заявлена підтримка Chrome, Edge, Firefox і версії Edge на базі Chromium. Доступ до комплекту для розробки з’явиться в кінці цього року.

Visual Studio Online

Онлайн-версія популярного середовища розробки Visual Code дозволить на ходу відредагувати код або переглянути правки від колег, лише авторизувавшись в браузері. Заявлена ​​підтримка плагінів IntelliCode і Live Share «з коробки», повний асортимент розширень буде також доступний для установки.

IntelliCode

Microsoft навчила систему на багатьох проектах з GitHub, щоб IntelliCode точніше підказувала такі елементи коду. Підтримуються мови C # і XAML в Visual Studio, Java, JavaScript, TypeScript і Python – в Visual Studio Code.

Раніше продукт був доступний тільки для бета-тестерів, відтепер його можуть активувати всі розробники.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.