В Samsung придумали спосіб, як позбутися від вирізів і отворів в екрані смартфона

Південнокорейська компанія розробляє нову технологію вбудовування фронтальної камери в дисплей смартфона.

Як би не сварились споживачі з приводу того, що краще – виріз або отвір в екрані смартфона, ідеальним варіантом було б відсутність і того, і іншого. Зберегти мінімальні рамки і домогтися максимальної площі дисплея виробникам вдалося за рахунок висувного модуля фронтальної камери. На поточний момент поки це єдине рішення, але в компанії Samsung вже придумали інший спосіб.

Нещодавно віце-президент відділу досліджень і розробок Samsung Ян Бьюн-дук (Yang Byung-duk) повідомив, що компанія працює над варіантом Безрамковий смартфона без всяких вирізів і отворів. Тепер цю інформацію підтвердили і південнокорейські ЗМІ.

У мобільній індустрії вже практикують різні способи приховування або переміщення ключових апаратних компонентів смартфона (роз’єму для навушників, динаміків, датчиків наближення і яскравості, сканера відбитків пальців). Фронтальна камера на поточний момент залишається останньою «проблемою» на шляху до «ідеального повноекранного» пристрою.

Відповідно до джерел, нова технологія багато в чому схожа на роботу екранного дактилоскопічного датчика. Її суть полягає в тому, що коли фронтальна камера не використовується, датчик залишається невидимим і ніяк не впливає на функціональність дисплея. Мабуть область, де розміщується камера, буде прозорою.

Це безперечно хороша задумка, яку поки не вдалося реалізувати жодному виробникові. З огляду на можливості Samsung, сумніватися в тому, що компанії вдасться це зробити, не доводиться. Тому в найближчому майбутньому ми знову будемо насолоджуватися «чистими» дисплеями без вирізів і отворів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.