Tesla очікує глобальний дефіцит мінералів для виробництва акумуляторів

Tesla стурбована скорочуваними запасами мінералів, які використовуються при створенні батарей для електромобілів. Головним дефіцитним матеріалом стає мідь, якою для створення електрокара потрібно в два рази більше, ніж для автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння.

Як заявили в компанії, в майбутньому можливий дефіцит ключових металів. Гірничодобувні компанії зіткнулися з великим попитом, який не можуть забезпечити через невеликі інвестицій в галузь. Також, проблемою є те, що більшості підприємств потрібно розробляти нові рудники.

У компанії роблять кроки зі зменшення використання дефіцитних металів, але повністю відмовитися від них поки немає можливості. Зокрема, Tesla планує перейти на більш активне використання нікелю замість кобальту, який добувають в тому числі з використанням дитячої праці.

Багато металів використовуються і в інших країнах, що розвиваються галузях: за 2018 рік на створення пристроїв для розумного будинку пішло 38 000 тон міді, через 10 років буде потрібно вже 1,5 млн тонн. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.