Google підтвердила зниження обсягу продажів смартфонів Pixel

Під час телефонної розмови з журналістами фінансовий директор Alphabet (володіє Google) Рут Порат визнав, що тиск галузі призвів до зниження продажів Google Pixel в минулому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Під «тиском галузі» може матися на увазі посилення конкуренції з боку Apple і Samsung, а також високі ціни, що знижують споживчий попит і які спонукають власників залишатися зі старими моделями довше, а не оновлювати їх раз на рік.

Сундар Пічаї розповів, що «залізний» підрозділ не приносить великих доходів, особливо у порівнянні з рекламним бізнесом, який останнім часом показує погіршення динаміки.

Виручку за апаратний підрозділ Google не розкриває, проте, сегмент росте, ймовірно, за рахунок продажів Chromebook, Chromecast, Nest, Google Home та інших пристроїв.

Нещодавно Google знизила ціни на Pixel 3 і 3 XL на 200 доларів: вартість флагманів тепер починається з 599 і 699 доларів відповідно. На початку травня компанія також представить Pixel 3a і 3a XL – середньобюджетні смартфони з «чистим» Android.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.