Популярний файловий менеджер для Android видалили з Google Play через нещодавній скандал

Причиною видалення файлового менеджера ES File Explorer, ймовірно, стала шахрайська діяльність розробника

Буквально вчора ми писали про те, що мобільні додатки компанії DO Global помічені в регулярному шахрайстві, здійснюючи автоматичні кліки по рекламних оголошеннях від імені користувачів. Незабаром після цього Google видалила кілька десятків додатків в Google Play і заблокувала облікові записи китайського розробника. Схоже на те, що під роздачу потрапив і популярний файловий менеджер ES File Explorer.

Ще не відомо, з якої причини ES File Explorer зник з Google Play, і ми не знаємо, чи пов’язано це з діяльністю компанії, яка стоїть за розробкою програми. Швидше за все, програма порушила правила публікації в магазині Google, а сам акаунт розробника ES Global заблокований.

ES File Explorer – відомий і колись дуже популярний файловий менеджер для Android, але в останні роки його популярність почала знижуватися в міру того, як він переходив від розробника до розробника. Останній раз видавцем додатка в Google Play значився ES Global, хоча його власником фактично є DO Global. Це підтверджує і ресурс LinkedIn, де ES Global є підрозділом DO Global.

За останні кілька років ES File Explorer був залучений в кілька скандалів. В одному з них додаток звинувачували в тому, що воно містить рекламне ПО, яке згодом було видалено, а не так давно в файловому менеджері була виявлена ​​уразливість, яка дає змогу отримати доступ до файлів на мобільному пристрої. Якщо ви все ще використовуєте це додаток, рекомендуємо вам підібрати собі альтернативний файловий менеджер.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.