В Android Q тестуються більш розумні дії на основі контексту

В Android Q Beta 2 частина користувачів виявили просунуті підказки, які дозволяють швидко перейти до певного додатком, отримуючи дані з контексту.

Схожа функція, App Actions, з’явилася ще в Android Pie, але поширюється лише на лаунчер, «розумне» виділення тексту, «Асистент» і Google Play. Але в Android Q підказки з’являються і в повідомленнях, і в пошуку.

Контекстні кнопки в повідомленнях з’являються, як тільки система виявить в тексті інформацію, яку можуть обробити наявні програми. Наприклад, якщо в нотифікації є посилання, з’явиться плашка Google Chrome, клік по якій запустить браузер з відкритим посиланням.

Це працює і з посиланням на Twitter, і з датою, і «календарем», і з назвою музиканта і Spotify.

Ще одна розумна підказка з’явилася в «Пошуку». Якщо в історії запитів є назва якогось місця, система запропонує зателефонувати до закладу або шлях до цього місця через «Google Карти».

Підказки при виділенні тексту з’являлися і раніше, але тепер Android Q ще й пропонує дізнатися значення незнайомого слова або відстежити доставку по номеру треку.

Не виключено, що виявлені не всі нові дії, які з’явилися в Android Q Beta 2. Крім того, вони відображаються тільки на частині смартфонів зі встановленою системою. Google може розповісти про цю функцію на Google I / O 2019 на початку травня.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.