Asus оновила ноутбуки серії ROG

Asus представила нові ігрові ноутбуки серії ROG (Republic of Gamers) на стамбульській конференції RE: DEFINE. Ключовими особливостями лінійки стали процесори Intel Core 9-го покоління і відеокарти на основі Nvidia Turing.

ROG Mothership

«Вузьким» місцем всіх ноутбуків завжди була система охолодження. Для вирішення цієї проблеми в Asus винайшли новий форм-фактор. Корпус ноутбука розташовується вертикально (все залізо знаходиться в тій частині, де і екран), а клавіатура і зовсім може відстібатися. Вертикальне розташування компонентів допомогло домогтися кращого обдування і встановити більш потужне «залізо».

З від’єднаною клавіатурою ноутбук перетворюється в подобу моноблока. Для роботи клавіатури може використовуватися бездротове або дротове підключення. Великі розміри дозволили інженерам встановити в ноутбук аудіосистему з чотирьох 4-ватних динаміків, спрямованих на користувача.

Ноутбук буде поставлятися у двох версіях – для геймерів і для роботи з медіаконтентом. У першому випадку екран отримає FullHD-розширення, відгук в 3 мс і частоту оновлення в 144 Гц. У другому буде використана 4К-матриця з оновленням 60 Гц і повним охопленням Adobe RGB. У обох випадках діагональ складе 17,3 “.

Zephyrus S

Минулі моделі Zephyrus S володіли зміщеною вперед клавіатурою, це покращувало охолодження, але збільшувало габарити ноутбука. У новій версії інженери змогли вдосконалити систему і повернули клавіатуру на звичне місце. З нововведень також незвичайна обробка корпусу, яка дозволила зробити міцний корпус, максимально зменшивши вагу.

У ноутбуці встановлена ​​відеокарта Nvidia GeForce RTX 2070 з тактовою частотою до 1540 МГц, яка раніше не була доступна для пристроїв такої товщини. Важить пристрій усього 2 кг при товщині 18,9 мм. За зберігання даних відповідають 2 SSD в масиві RAID 0, а для комфортної гри по мережі передбачений порт Ethernet.

Zephyrus M

Ноутбук поставляється з двома варіантами дисплеїв: 144 або 240 Гц і відгуком в 3 мс. Заряджається через універсальний порт USB Type-C і може пропрацювати до восьми годин.

За відео відповідає картка GeForce RTX 2060, продуктивності якої вистачає для будь-яких сучасних ігор. Система охолодження AAS дозволяє працювати їй в Turbo-режимі на частоті до 1435 МГц. Як і в старшій моделі, при створенні корпусу використовували технологію, що дозволяє збільшити міцність, зменшивши вагу. Сам же корпус має софт-тач покриття.

Strix

У лінійці представлені моделі з діагоналлю екранів 15,6 і 17,3 дюйма. Завдяки тонким рамкам інженерам Asus вдалося домогтися мінімальних розмірів корпусу. Оновлена ​​серія складається з моделей SCAR III і Hero III, створених для кіберспортсменів, і більш доступною Strix G.

За дизайн ноутбуків відповідали дизайнери ROG і BMW Designworks Group. Головною перевагою серії Strix є легка можливість апгрейда. Можна збільшити обсяг оперативної пам’яті до 32 ГБ, а порт M2 дозволить підключити швидкий SSD.

Окрема фішка моделей SCAR III і Hero III – NFC-брелок ROG Keystone, який надає додаткові можливості для кастомізації. З його допомогою можна запускати спеціальні профілі, які налаштовуються в додатку Armoury Crate, і отримати доступ до диска з конфіденційною інформацією.

ROG Strix G , незважаючи на мінімальну вартість в оновленій лінійці, все одно пропонує достатній рівень продуктивності. Так, максимальна версія оснащується процесором Intel Core i7-9750H (6 ядер, 12 потоків), карткою RTX 2070 і дисплеєм з частотою оновлення 144 Гц.

Як заявляє виробник, оновлені ноутбуки задовольнять будь-які потреби, як по продуктивності, так і за вартістю. Яку, до речі, варто уточнювати у офіційних продавців.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.