Виробник YotaPhone оголошений банкрутом

Верховний суд Кайманових островів визнав компанію Yota Devices банкрутом. Про це повідомляє місцеве видання Cayman Islands Gazette.

Як стало відомо, позов по заборгованості в 1 млн доларів подав сінгапурський виробник Hi-P Electronics – колишній партнер Yota Devices в частині поставок дисплеїв для перших двох моделей YotaPhone. Ліквідаторами призначені співробітники місцевої компанії FTI Consultings.

Розгляди між Yota Devices і Hi-P Electronics почалися ще в 2015 році. Yota Devices звинувачує сінгапурських розробників у зриві виходу YotaPhone на американський ринок. У відповідь Hi-P Electronics подала в Міжнародний трибунал Сінгапуру позов проти Yota Devices, вимагаючи виплатити 126 млн доларів у зв’язку із заборгованістю за поставлені комплектуючі.

За словами представників Hi-P Electronics, Yota Devices залишилася винна компанії 1 млн доларів – у кредиторів не було цієї суми, в зв’язку з чим вона була оголошена банкрутом. Кредиторам Yota Devices дали 21 добу, щоб домогтися включення себе в реєстр кредиторів.

Нагадаємо, що бренд YotaPhone був придуманий телекомунікаційною компанією «Скартел». У 2014 році російському ринку був представлений Yota Phone, який отримав другий екран, виконаний за технологією електронного чорнила.

У червні 2018 року бренд купив китайський консорціум China Baoli, що володіє 40% акцій. У свою чергу, China Baoli надала Yota Devices кредит в розмірі 78 млн доларів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.