iOS 13: темний режим, розумна «Пошта» і нові жести

Ресурс 9to5Mac опублікував інформацію про функції, які з’являться в такій редакції операційної системи iOS. Джерелами є люди, знайомі з розробкою продукту.

iOS 13, яку Apple представить на конференції для розробників WWDC 2019 на початку червня, обзаведеться нативною темної темою для iPhone і iPad. Її можна буде активувати в настройках і вона таким чином, застосовується до всієї системи. Буде доступний і висококонтрасний режим, як в macOS Mojave.

iPad навчиться працювати відразу з декількома вікнами всередині однієї програми, які можна переміщати по екрану перетягуванням і «складати» один на одного.

У iPad з’явиться жест для скасування дії – для цього потрібно провести вліво трьома пальцями по клавіатурі. Аналогічний маневр вправо повторить дію. З’являться жести і для вибору декількох об’єктів. При першому використанні користувачі побачать невеликий туторіал, як працювати з новим керівництвом.

Safari для iPad навчиться запитувати повну версію сайтів – зараз іноді сайти відображають мобільні варіанти оформлення навіть при роботі з планшетом, у якого досить великий екран.

Вбудований додаток «Пошта» навчиться систематизувати вхідні листи за категоріями і відкладати їх для прочитання пізніше – подібне вже вміють багато сторонніх клієнтів.

З інших функцій: поліпшення роботи «Привіт, Siri» в галасливих умовах, перероблений додаток «Нагадування», просунута підтримка багатомовності клавіатури і функції диктування, нові можливості для розробників і новий дизайн вікна регулювання гучності.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.