Поліція США отримує історію місцезнаходжень користувачів від Google

Правоохоронні органи США можуть запитувати дані про місцезнаходження смартфонів користувачів у Google, які збираються завдяки сервісу Maps Timeline. Про це стало широко відомо після публікації The New York Times.

У статті розповідається про історію в місті Фінікс штату Арізона. Хорхе Моліна провів тиждень за гратами після того, як слідчі отримали ордер на обшук, який вимагав у Google інформацію про всі пристрої, що знаходяться в момент вбивства в певній точці.

Одним з механізмів в тому районі виявився смартфон Хорхе Моліна. У слідчих були й інші докази проти чоловіка: на камерах спостереження помітили Honda Civic, схожий на той, яким володів Моліна, хоча номерний знак і не було видно. У результаті слідчі отримали інформацію, згідно з якою з чоловіка зняли звинувачення.

Поліція запрошує дані з бази Google під назвою Sensorvault, де зберігаються всі переміщення користувачів. Вони записуються смартфонами з підключеним обліковим записом Google з невисокою точністю.

Google придумала механізм, щоб хоч якось анонімізувати своїх користувачів. Після отримання ордера від поліції, вона видає список токенів з історією пересувань в потрібній точці. Як тільки слідчі уточнять перелік до кількох пристроїв, які можуть належати свідкам або підозрюваним, Google розкриває імена та іншу інформацію.

Переглянути всю інформацію про записані місця розташування може кожен користувач на сайті Google Maps Timeline. Там же є видалення історії та припинення її записів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.