Марка Цукерберга хочуть позбавити посади голови ради директорів Facebook

Частина акціонерів Facebook виступили за те, щоб Марк Цукерберг покинув пост глави компанії, це випливає з документа, опублікованого на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США. До цього рішення вони прийшли через значне падіння вартості компанії в результаті скандалів з витоками даних.

В одному з пропозицій, зазначених в заяві, акціонери запропонували розділити посади голови ради директорів і генерального директора компанії. Зараз обидві позиції займає Цукерберг, але акціонери вважають, що це послаблює контроль над Facebook: Марку належить близько 60% всіх голосів, що дає йому практично необмежену владу в управлінні.

Ми вважаємо, що наша нинішня структура управління є ефективною, – заява Facebook у відповідь акціонерам

Прикладами, які свідчать про необхідність зміни структури правління, говорить скандал, що стався навесні 2018 року і яка спричинила зниження вартості акцій Facebook на 40%. Тоді компанія Cambridge Analytica отримала дані більш ніж 50 млн акаунтів. Акціонери компанії звинувачують керівництво в тому, що воно не протистояло падінню ціни акцій. 

Ще одна пропозиція полягає в перегляді права голосу привілейованих акцій. Акціонери вважають несправедливим, що у Цукерберга більше половини всіх голосів, хоча він володіє лише 13% компанії.

Заява розглядатиметься на річних зборах акціонерів, які відбудуться 30 травня.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.