Оновлювати Android можна буде через Google Play

Оновлення Android – це головна проблема мобільної екосистеми Google, з якою компанія ніяк не може впоратися. Сам пошуковий гігант випускає щомісячні оновлення безпеки, але в більшості випадків виробники мобільних пристроїв пропускають такі апдейти, не кажучи вже про те, що вони не завжди вчасно розгортають важливі релізи Android. Схоже, у Google є один варіант, який, хоч і не вирішить остаточно проблему, але може трохи виправити ситуацію з оновленнями.

В даний час Android автоматично повідомляє користувачів про те, що OTA-оновлення доступно для завантаження на пристрій. Перевірити його наявність можна і вручну, заповітна опція знаходиться в настройках, в розділі «Про систему» ​​(в залежності від виробника, на деяких смартфонах вона може розташовуватися в іншому місці). Однак в найближчому майбутньому все може змінитися. Як повідомляє ресурс 9to5Google, в останній версії додатка Google Play Store з індексом 14.5.52 містяться рядки коду, які натякають на те, що оновлення системи Android можуть здійснюватися через магазин додатків.

З одного боку, це зручно, але з іншого – може призвести до плутанини. З огляду на, що у багатьох користувачів за замовчуванням варто автообновление додатків, вони не зможуть визначати, де апдейти системи, а де програм. Варто відзначити, що на поточний момент жодна інша операційна система, крім Linux, не об’єднує системні оновлення з оновленнями додатків. Крім того, це також означає, що Google прив’язує поновлення Android до своїх сервісів, які в свою чергу стануть обов’язковим компонентом операційної системи. А це може загрожувати новими позовами з боку Європейської комісії, яка раніше вже штрафувала Google за порушення антимонопольних правил.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.