Sony PlayStation 5 приємно здивує всіх фанатів

Десятки мільйонів людей по всьому світу зараз мріють про те, щоб купити ігрову приставку Sony PlayStation 5, але можливість зробити це може з’явитися у них ще дуже нескоро. Втім, зате майже на щоденній основі в мережу потрапляють відомості про те, чим порадує майбутня новинка, випустити яку, якщо вірити чуткам, повинні в 2020 році. Сьогодні, 11 квітня 2019 року, стало відомо про те, що PS5 шокувала потенційних покупців, так як стало відомо її технічне оснащення.

Інсайдер Apicak, який раніше вже повідомляв достовірні відомості про електроніку, заявив про те, що компанія AMD завершила розробку гібридного процесора для ігрової приставки Sony PlayStation 5, а також кількох інших. Повідомляється, що новинка має кодову назву Gonzalo, а її початкова тактова частота знаходиться на рівні 1,6 ГГц. Сам чіп має вісім ядер, володіючи при цьому частотою до 3,2 ГГц, але він підтримує можливість розгону до 4,5 ГГц.

Відомо, що розробка даного процесора завершена, вже через кілька місяців він надійде в масове виробництво, після чого виробники ігрових приставок отримають в свої руки підсумковий екземпляр гібридного чіпсета, створеного спеціально для консолей нового покоління. Також є всі підстави вважати, що чіп AMD Gonzalo виявиться вбудований в консоль Xbox наступного покоління, над якою Microsoft зараз щосили працює. Таким чином, швидше за все, конкурують одна з одною приставки отримають ідентичне «залізо».

Це спростить розробку відеоігор для всіх розробників, адже за рахунок цього вони зможуть орієнтуватися на гібридний процесор AMD. За деякими даними, якщо доповнити даний чіп передовий відкритий, він зможе забезпечувати загальну продуктивність до 13,8 терафлопс, а цього з запасом досить для того, щоб запускати будь-які ігри в дозволі 4K при частоті 60 кадрів в секунду. Залишається вірити, що новинка в особі Sony PlayStation 5 насправді отримає передове «залізо».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.