Apple може закрити iTunes: фільми, музика та підкасти отримають окремі додатки

За повідомленнями порталу 9to5Mac, компанія Apple збирається розділити програмне забезпечення сервісу iTunes на окремі програми: для музики, телебачення, фільмів та підкастів. Нові програми з’являться в наступній версії macOS.

Імовірно, додатки будуть підтримувати сервіси компанії. Так, програма для музики буде пропонувати підписку на Apple Music, а для телебачення – підключення до прийдешнього стрімінговому сервісу  Apple TV +

Нові додатки будуть створюватися за допомогою Marzipan – технології, розробленої для полегшення перенесення програм iOS на macOS без занадто великої кількості змін в коді. Функція дозволить працювати одні і ті ж додатки як на iPhone, так і на планшетах iPad або ноутбуках Mac. 

Іконки майбутніх додатків для підкастів і телебачення

Інсайдери також повідомили, що iTunes залишиться в наступному оновленні macOS, незважаючи на появу нових додатків. Насьогоднішні це один зі способів синхронізації музики, фільмів та інших даних між пристроями Apple.

Про зупинення iTunes стало відомо ще в 2017 році. Тоді причину закриття пояснили падінням популярності сервісу. Куплені користувачами музичні альбоми та плейлисти перенесуть в Apple Music.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.