Нова версія Google Chrome заощаджує 90% трафіку при завантаженні сайтів

Час йде, а разом з ним розвиваються і технології. Те, що ще недавно здавалося не більше ніж фантастикою, тепер здається цілком звичайною річчю. Сьогодні, 10 квітня 2019 року, технічний керівник команди з розробки браузера Google Chrome Едді Осман повідомив про те, що вже в недалекому майбутньому всім користувачам нададуть можливість економити трафік при завантаженні сайтів, причому дуже відчутно. Йдеться про економію в цілих 90%.

Як стало відомо, додаток Google Chrome в 75-й версії отримає підтримку технології відкладення завантаження Lazy Loading, а вона дозволить скоротити витрату трафіку на 90%, запевняє співробітник американської корпорації. Щоб використовувати нову можливість потрібно активувати режим низького споживання каналу, який виявиться доступний на смартфонах, планшетах, комп’ютерах і інших платформах, для яких вийде оновлена ​​версія найпопулярнішого в світі браузера.

В даний час розробники активно тестують таку можливість, як Lazy Loading. Робиться це для того, щоб переконатися в її коректної роботи, адже це вкрай важливо, тому що вона безпосередньо змінює сам спосіб завантаження сайтів. При включенні режиму економії енергії Google Chrome буде довантажувати тільки контент, який бачить користувач, а решті – не завантажувати. Це стосується зображень, скриптів і багатьох інших елементів, причому за рахунок цього також зросте швидкість завантаження сайтів.

Як повідомив Едді Осман, при відкритті фотогалерей за рахунок Як економити енергію різниця в швидкості завантаження може виявитися більш ніж 50-кратної, але помітити це, звичайно, на око не вийде, тому що сучасні швидкості інтернету дозволяють завантажувати величезний обсяг даних за короткий проміжок часу. Відомо, що 75-я версія Google Chrome для електронних пристроїв на базі Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android і Android WebView вийде вже в найближчі кілька місяців.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.