Нововведення Android Q Beta 2: жести як в iOS і прогрессбар в повідомленнях

3 квітня Google випустила другу попередню збірку Android Q. До релізу десятої версії операційної системи залишається ще щонайменше 4 місяці та 4 бета-випуски.

В Android Q Beta 2, крім офіційно анонсованих емуляторів складних дисплеїв, нових API і особливого виду мультизадачності у вигляді плаваючих додатків, виявлені й інші нововведення.

Прогрессбар в повідомленнях плеєрів і YouTube

На медіа-нотифікації тепер відображається індикатор прогресу відтворення. Він активний, тобто, промотувати трек або відео можна прямо зі шторки повідомлень. Функція працює з більшістю плеєрів, підтверджені «Google Play Музика», Pocket Casts, Spotify і YouTube.

Висота повідомлень через смужки трохи збільшилася, хоча вона і відображається частково поверх обкладинки треку.

Жести перемикання між додатками в стилі iOS

Перемикатися між недавніми додатками тепер можна, свайпнувши від кнопки «Додому» в праву сторону для просування назад і в ліву – вперед по історії запусків. При цьому пропала якась можливість скористатися жестом з домашнього екрану: функція працює тільки при вже активному додатку.

Крім того, XDA Developers виявили прихований параметр, який перетворює кнопку «Додому» в навігаційну панель, як в iPhone X і новіших. Поки це працює не дуже чітко: іноді «просвічує» панель пошуку.

Щоб активувати панель для жестів в стилі iPhone X, потрібно ввести в консолі наступну команду оболонки ADB:

adb shell settings put global quickstepcontroller_showhandle 1

Детальна настройка гучності без переходу в «Налаштування»

З Android Pie зникла можливість налаштовувати рівень гучності для мультимедіа, дзвінків і будильника прямо з робочого столу через спливаюче меню, яке з’являється при натисканні на кнопку регулювання гучності.

В Android Q Beta 2 функція повернулася, але виглядає інакше. Меню тепер займає майже весь екран, хоча і не закриває вже відкритий додаток повністю.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.