Sony закриє завод з виробництва смартфонів, щоб скоротити витрати

Японська компанія Sony закриває свій завод з виробництва смартфонів в Китаї. Про це пише агентство Reuters з відсиланням на представника мобільного підрозділу.

На такий крок японська фірма електроніки пішла, щоб скоротити витрати і знову зробити прибутковим бізнес з виробництва смартфонів з наступного року. Як повідомляється, фінансовий рік, що закінчується в цьому місяці, приніс Sony збитки в 95 млрд ієн.

Рішення про закриття заводу не було пов’язано з напруженістю в торгових відносинах з США, додає джерело. Виробництво буде зупинено до кінця місяця. 

Скільки робочих місць буде порушено закриттям, невідомо. Sony буде випускати смартфони тільки на заводі в Таїланді, але продовжить передавати частину виробництва продукції підрядникам.

Деякі аналітики вважають, що Sony повинна продавати бізнес смартфонів, враховуючи гостру цінову конкуренцію з азіатськими конкурентами. Частка компанії на світовому ринку становить менше одного відсотка – в цьому фінансовому році було відвантажено лише 6,5 млн смартфонів, в основному в Японію і Європу.

Останньою флагманською новинкою компанії став пристрій  Xperia 1. У ньому знаходиться перший у світі 4K OLED HDR-дисплей з незвичайним співвідношенням сторін – 21: 9.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.