Нова операційна система «вбила» Android

Відомо, що більш ніж 3/4 від загального числа мобільних пристроїв в світі, якими користувачі користуються на постійній основі, працюють на базі операційної системи Android від Google. Це говорить про те, що дана платформа займає абсолютно монопольне становище ринку, але тривати нескінченно довго все це не буде. Справа в тому, що Huawei створила нову ОС для мобільних пристроїв і планшетних комп’ютерів, яку вона вже в 2019 році має намір почати використовувати на практиці у своїй продукції.

Як повідомив глава мобільного підрозділу Huawei Ю Чендун в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, компанія успішно створила свою фірмову операційну систему для смартфонів під назвою Kirin OS, а заснована вона на Linux, не маючи нічого спільного з Android. Її розробка стартувала ще в 2012 році, а завершити її вдалося лише через сім років. Протягом усього цього часу сотні розробників з Китаю займалися розробкою даного програмного забезпечення, прагнучи зробити його зручніше, швидше і красивіше.

На жаль, поки що Huawei не публікує в мережі ніяких подробиць про свою фірмової ОС, яка здатна «вбити» Android, але китайська корпорація обіцяє це зробити відразу, як тільки влада США змусять Google відмовитися від співпраці з китайським брендом. Само собою, що піти на такий крок доведеться виключно при подібному розкладі, але з урахуванням нинішньої економічної ситуації в світі це цілком ймовірно, адже уряд Сполучених Штатів сильно незадоволене тим, як працює Huawei.

Американський уряд стверджує, що смартфони та інші електронні пристрої компанії Huawei передають всі дані користувачів в руки китайської розвідки, тому на території США продукція даного виробника з недавніх пір під забороною, а ще її категорично заборонено використовувати людям, які мають доступ до інформації підвищеної секретності. Як стверджує китайська корпорація, операційна система Kirin OS здатна повністю «вбити» і затьмарити собою Android, але такі заяви поки що ні підкріплюються жодними реальними доказами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.