Опубліковані фото прототипу першого iPhone

До того, як в 2007 році презентувати світові свій перший інноваційний iPhone, Apple два з половиною роки вела розробку пристрою в режимі найсуворішої секретності. Майбутній смартфон отримав кодову назву М68 або Purple2.

Компанія так прагнула здивувати всіх кінцевим продуктом, що більшість інженерів, залучених в проект, не уявляли, як буде виглядати кінцеві пристрій. Домогтися такого рівня анонімності допомогла розробка прототипів, які містили всі частини iPhone, але при цьому були абсолютно на нього не схожі та виглядали як материнська плата.

Видавництво The Verge отримало ексклюзивний доступ до такої плати М68 2006-2007 років від джерела Red M Sixty, який побажав залишитися анонімним. Це перший раз, коли пристрій представили публічно.

Плата дуже нагадує класичні материнки тих років, однак, має інші компоненти. Щоб співробітники не могли навіть приблизно здогадатися про форму гаджета, материнські плати зазвичай поставлялися без екрану, на відміну від даного зразка. Усі вони були червоного кольору.

У верхній частині можна помітити роз’єм, який використовувався для тестів аксесуарів iPod, 30- контактний роз’єм Apple і навіть порт підключення по локальній мережі. З боків два miniUSB, які використовувалися для доступу до основного процесору та кодування пристрою навіть без екрану.

Більшість співробітників, що займаються платою, відповідали за перенесення ОС Darwin. Ця ОС на основі Unix містила ключовий набір компонентів майбутніх macOS, iOS, watch OS, tvOS, і audioOS. Програмісти відповідали за ядро ​​системи, драйвера, файлову структуру, архітектуру процесора.

Інша ж частина плати дуже сильно відрізняється від класичної материнки. Вгорі є слот для SIM, а поруч дві антени для підключення по Wi-Fi і Bluetooth. Вони підключаються до основної плати введення / виводу сигналів, яка виглядає так само як і в останніх iPhone.

Праворуч від радіоплати знаходиться роз’єм RJ11 для підключення звичайної телефонної гарнітури для тесту голосових дзвінків.

У самому центрі плати серце смартфона – процесор. Ідентифікований він як частина Samsung K4X1G153PC. Apple використовувала пам’ять від Samsung спільно з 620 МГц ARM процесором (ARM1176JZF) для запуску ОС. Інтегровані вони через метод Pop (Package on Package), коли процесор лежить знизу, а пам’ять зверху. Тут же і зелена карта пам’яті Samsung 4 ГБ, яку можна було легко змінити і без проблем тестувати різні варіанти ОС.

На цьому конкретному екземплярі присутній навіть екран, але немає звичної кнопки Home, яка встановлена ​​окремо зліва від нього, а кнопки живлення та гучності знаходяться взагалі на лівій стороні плати. Зразок повністю робочий, можна навіть зайти і підключитися до iTunes через 30-контактний роз’єм.

В іншій області – JTAG-роз’єми, куди інженери можуть підключати різні зонди для моніторингу сигналів і напруги, тестувати ключові зміни в роботі ПО і стежити, щоб воно не впливало негативно на обладнання. Присутні й різні DIP-перемикачі для маршрутизації сигналів налагодження навколо частин плати.

Якщо така плата потрапляла в руки співробітника без дисплея, той використовував роз’єм RCA. Можна підключити і навушники. Присутні основна камера і акумулятор. При відсутності батареї можна через роз’єм постійного струму у верхній частині плати запустити пристрій. Знайшлося на платі і зарезервоване місце prox flex для тестування датчика наближення.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.