Google представляє хмарний ігровий сервіс Stadia

На конференції для розробників GDC в Сан-Франциско генеральний директор Google анонсував хмарний ігровий сервіс Stadia. Він дозволить запускати вимогливі ігри на будь-яких пристроях, включаючи смартфони.

За словами Філа Харрісона, колишнього керівника Sony і Microsoft, для реалізації проекту вони скористалися потужностями YouTube. Ігри можна буде запускати прямо з YouTube.

Раніше компанія тестувала розробку в рамках проекту Project Stream, який дозволяв користувачам Chrome транслювати ігри у своєму браузері. Першою такою грою стала Assassin’s Creed Odyssey. 

Stadia пропонує миттєвий доступ до гри, без необхідності завантажувати або встановлювати щось. Ігри будуть для ноутбуків, настільних комп’ютерів, телевізорів, планшетів і телефонів.

На презентації Google показали, як легко можна міняти пристрої в процесі гри. Картинка при цьому плавна, без пригальмовувань. Технологія працює на Linux і Vulcan. У майбутньому обіцяють підтримку 8K-розширення. 

Однією з перших ігор сервісу стане Doom: Eternal, яку можна буде запустити з частотою до 60 fps і на пристрої з розширенням 4K.

Розділ з іграми Stadia буде доступний в Google Play і отримає батьківський контроль для перевірки будь-чого та з ким грає дитина.

Спеціально для сервісу Stadia компанія випустила контролер в трьох кольорах, який дозволяє транслювати гру на канал в YouTube, а також задіяти Асистента під час гри.

Для розробників відкритий окремий сайт Stadia.dev . Офіційний сайт проекту:  stadia.com . Дата глобального запуску в Європі, США і Канаді в 2019 році, точна дата не оголошена.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.