Система розпізнавання по обличчю в Galaxy S10 ненадійна

Її можна обдурити за допомогою фотографії або відео з власником смартфона, а також просто схожу людину

Galaxy S10, ймовірно, кращий на поточний момент Android-смартфон на планеті, але варто бути гранично обережним, використовуючи його вкрай ненадійну систему розпізнавання по обличчю. Справа в тому, що її можна дуже легко обдурити за допомогою фото, відео і навіть схожих на вас людей.

Флагманські смартфони Samsung і раніше відрізнялися слабким захистом функції сканування по обличчю, про що попереджав сам виробник. А все тому, що на відміну від того ж iPhone з Face ID, південнокорейський гігант для цих цілей використовує звичайну фронтальну камеру і відповідний софт. Була надія на те, що ситуація зміниться з виходом Galaxy S10, але спосіб розблокування залишився колишнім.

Перевірка надійності сканера особи в Galaxy S10, поряд з випробуванням на міцність і розбиранням, цікавило багатьох найбільше. Видання The Verge і YouTube-блогер Льюїс Хілсентегер (Lewis Hilsenteger) з Unbox Therapy змогли перехитрити технологію розпізнавання по обличчю за допомогою відео, відтвореного на іншому смартфоні. При цьому Льюїсу не завадило навіть те, що екран пристрою, на якому було запущено відео, неабияк забруднений відбитками пальців.


Італійський ресурс SmartWorld також зміг обдурити Galaxy S10, але вже статичним зображенням з іншого смартфона.


Найцікавіше, що вам, можливо, навіть не знадобиться фотографія власника Galaxy S10, щоб його розблокувати. Дослідник додатків Джейн Манчун Вонг (Jane Manchun Wong) похвалилася на своїй сторінці в Twitter, що легко зняла блокування з новенького Galaxy S10 + її брата, просто піднісши апарат до свого обличчя. Більш того, це спрацювало навіть із закритими очима. Тобто подібності між братом і сестрою виявилося досить, щоб перехитрити пристрій.

Таким чином, розблокування по обличчю продовжує залишатися самим небезпечним способом захисту смартфонів, це визнають і самі виробники. Виняток поки становить технологія Face ID від Apple. Що стосується останніх флагманів Samsung, то краще покладатися на ультразвуковий сканер відбитків пальців, він більш надійний.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.