Tesla Supercharger 3 зарядить електромобілі ще швидше

На заході у каліфорнійському Фрімонті Tesla представила третє покоління зарядної станції Supercharger. Її потужність збільшена до 250 кВт: представники компанії говорять, що 5 хвилин підживлення вистачить на 120 км пробігу.

Нові зарядки позбавлені особливості минулих поколінь, через які потужність «ділилася» на сусідні платформи для зарядки. Supercharger 3 також мають рідинне охолодження, тому, не будуть перегріватися.

Перша станція відкрита у Фрімонті для учасників «програми раннього доступу» Tesla. У Європі та Азії Supercharger 3 з’являться в четвертому кварталі цього року, з квітня оновлення ПЗ для підтримки нового майданчика почне поширюватися на всі електрокари.

Скористатися збільшеною потужністю зможуть власники Model 3 завдяки новому хімічному складу акумулятора автомобіля. Model S і Model X поки обмежені 120 кВт, але в майбутньому цей поріг буде збільшений.

Supercharger 2 підтримують максимальну потужність в 150 кВт, але обмежені також до 120 кВт заради безпеки. У найближчі тижні пікова потужність зросте до 145 кВт, обіцяє Tesla.

14 березня Tesla представить перший електрокроссовер бренду – Model Y.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.