Марк Цукерберг розповів про майбутнє Facebook

Глава соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг поділився своїм баченням майбутнього компанії. Запис опубликований в його блозі.

Особливу увагу підприємець приділив конфіденційності. Він вважає, що комунікаційна платформа, орієнтована на приватне спілкування, стане більш затребуваною, ніж існуючі зараз публічні мережі.

Останні 15 років Facebook та Instagram допомагають людям спілкуватися з друзями та спільнотами в цифровому еквіваленті міської площі. Але люди все частіше хочуть спілкуватися в приватному порядку – в цифровому еквіваленті вітальні.

Facebook Messenger і WhatsApp доб’ються такої приватності за допомогою наскрізного шифрування і автоматичного видалення або архівації повідомлень через деякий час – наприклад, годину або місяць. Компанія пропонує зробити цей параметр настроюваним.

Соціальна мережа хоче дати можливість вибирати, який сервіс використовувати для спілкування з людьми. Користувач зможе з WhatsApp написати одному в Messenger або Instagram Direct і навпаки.

Зрештою, всі ці додатки зможуть взаємодіяти з класичними SMS-повідомленнями.

Для досягнення цілей в області конфіденційності Facebook не зберігатиме персональні дані в країнах з утисками прав людини, особливо на свободу вираження поглядів і права на приватне життя. 

Відстоювання цього принципу може призвести до блокування наших сервісів в деяких країнах. Це компроміс, на який ми готові піти.

Цукерберг визнає, що на впровадження деяких з цих змін може піти кілька років.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.