У 4G і 5G виявили вразливість, яка загрожує конфіденційності

З’явилися проблеми з конфіденційністю у смартфонах з технологією 5G. Дослідники в області безпеки недавно виявили небезпечні атаки, пов’язані з витоком інформації в 4G і 5G. З пристроїв, які використовують ці технології, як з’ясувалося, можна перехоплювати дані телефонних дзвінків та інформацію про місцезнаходження

Перша і найважливіша проблема отримала назву Torpedo. Вона грунтується на нестачі протоколу пейджінга, який повідомляє на телефон про вхідні дзвінки та текстові повідомлення. Якщо користувач зробить і скасує кілька викликів за короткий період, то зможете відправити пейджингове повідомлення, не попереджаючи пристрій про виклик. Це не тільки дозволяє відстежувати місце розташування пристрою, але і відкриває можливість для інших видів атак.

Друга атака має назву Piercer. Вона дозволяє визначити унікальний номер IMSI, який присвоюється кожному користувачеві в мережах 4G і 5G. Атака IMSI-Cracking здатна вгадати IMSI-номер і відстежити дзвінки або інформацію про місцезнаходження.

За словами дослідників, вразливість стосується чотирьох найбільших операторів зв’язку в США (AT & T, Verizon, Sprint і T-Mobile). Як зазначається, для проведення атак не потрібні великі витрати – необхідне радіоустаткування коштує приблизно $ 200. Дослідники вже передали інформацію про уразливість Міжнародній асоціації операторів GSM. В організації визнали наявність проблеми, проте, не повідомили, коли вона буде усунена.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.