Qualcomm представив Snapdragon 8cx з 5G-модемом для ноутбуків

На MWC 2019 у Барселоні компанія Qualcomm представила нову конфігурацію процесора Snapdragon 8cx. Платформа Snapdragon 8cx укомплектована 5G-модемом Snapdragon X55.

Це друге покоління 5G-модемів від Qualcomm, який підтримує швидкість до 7 Гбіт / с, а також вміє працювати одночасно з 4G-мережами на швидкості до 2.5 Гбіт / сек. Нова розробка призначена для ноутбуків.

Snapdragon 8cx

Варто відзначити, що Snapdragon X55 – це мультирежимний модем, сумісний з мережами 4G / LTE, 3G і 2G. Таким чином, власники пристроїв з цим чіпом зможуть підключатися до інтернету всюди, де є покриття мережі.

Що стосується процесора Snapdragon 8cx, то він об’єднує вісім 64-бітових ядер Kryo 495. За обробку графіки відповідає прискорювач Adreno 680. Платформа забезпечує підтримку оперативної пам’яті LPDDR4x-2133, флеш-накопичувачів NVMe SSD або UFS 3.0, бездротового зв’язку Wi-Fi, а також Bluetooth 5.0. Передбачені приймач супутникових навігаційних систем GPS / GLONASS / Beidou / Galileo і модуль NFC.

Перші поставки платформи Snapdragon 8cx 5G вже почалися. Очікується, що комерційні пристрої на основі новинки з’являться в цьому році.

Про намір використовувати процесор в ноутбуках, зокрема, оголосила компанія Lenovo.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.