На відео показали процес виробництва скла Gorilla Glass

Американська компанія Corning стала піонером у виробництві захисного скла, випустивши захист для першого iPhone під брендом Gorilla Glass.

iPhone став першим телефоном з ємнісним екраном, в той час усі виробники використовували резистивні екрани з пластиковим захистом. З тих пір від резистивних екранів повністю відмовилися, а захисне скло стало значно тоншим і міцнішим.

Як змінювалася товщина скла в залежності від покоління

Журналісти CBNC вирішили розповісти, як виробляються захисні стікла, для чого відвідали один із заводів Corning. Як виявилося, процес дуже складний і трудомісткий, матеріали для скла привозять з усього світу.

На першому етапі всі інгредієнти змішуються у великій цистерні. Усі пропорції зберігаються в суворій таємниці, про них знають тільки інженери компанії. Вони ж і стежать за тим, щоб отримана суміш не мала вад.

Під час виробництва співробітникам заборонено торкатися ще не готового продукту, тому, виробнича лінія повністю автоматизована. На фінальному етапі виробництва скла ламінують і пакують для транспортування.

Щоб максимально збільшити міцність скла безпосередньо перед установкою на смартфон, вони проходять ще один процес посилення. Скло опускається в гарячу ванну з сіллю, де в нього вводяться мікрочастинки калію, такий процес отримав назву іонний обмін.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.