Google випустила розширення для захисту даних в мережі

Google представила розширення Password Checkup для десктопної версії браузера Chrome. Воно призначене для забезпечення безпеки особистих даних користувачів.

Password Checkup запропонує змінити пароль на використовуваному сайті, якщо за інформацією Google, ці дані для авторизації були скомпрометовані. При цьому, компанія прямо не знає логіна і пароля – зв’язка зашифрована за допомогою алгоритмів фахівців Стендфордського університету і Google.

Корпорація нагадує, що якщо у відкритому доступі виявиться логін і пароль від аккаунта Google, то повідомить про це користувача в будь-якому випадку, навіть без розширення.

Якщо ж зловмисник вже отримав доступ до облікового запису Google, то вступає в силу технологія Cross Account Protection. Підключені до продукту додатки і сайти, в які користувач увійшов через Google Account, отримають повідомлення, що відбувається злом облікового запису.

Так, сторонні ресурси зможуть захистити профіль і дані користувача. При цьому треті особи не отримають детальну інформацію: їм повідомлять лише основну інформацію про подію.

Password Checkup доступний в Chrome Web Store безкоштовно.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.