Google представила програми для людей з вадами слуху

Компанія Google розробила два додатки Live Transcription і Sound Amplifier для користувачів з вадами слуху.

Перший може допомогти людям з важкою або повною втратою слуху спілкуватися з тими, хто не говорить на мові жестів. А другий може допомогти людям з менш важкою втратою слуху в повсякденних ситуаціях.

Live Transcribe – це всього лише транскрипція того, що говориться в тексті, згенерована хмарним автоматичним розпізнаванням мови. Транскрипція автоматично відображається на екрані, тому, люди з вадами слуху можуть читати і відповідати промовою або текстом. Розробники працювали з партнерами з Університету Галлаудета, щоб забезпечити наявність у програмі необхідних функцій. Компанія заявляє, що Live Transcribe доступний на більш ніж 70 мовах під час користування.

Sound Amplifier перетворює телефон і навушники в імпровізований слуховий апарат, який може не тільки збільшити гучність низьких звуків, а й спробувати максимально відфільтрувати фоновий шум. Додаток має опції слайдера, щоб знайти правильне поєднання посилення і шумоізоляції для різних середовищ.

Live Transcribe і Sound Amplifier вже доступні в Google Play і в подальшому будуть попередньо встановлені на всі смартфони Pixel 3. У компанії не виключають можливості створення iOS-версій додатків в майбутньому, але поки орієнтовані тільки на Android.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.