Puma випустила кросівки з автоматичними шнурками і управлінням зі смартфона

Зовсім недавно компанія Nike показала кросівки для баскетболу які вміють зашнуровує автоматично і управляються зі смартфона.

Компанія Puma теж не відстає і показала своє бачення розумних кросівок. Puma Fi, саме так називаються новинки, розробляли 3 роки, за заявою виробника. Перший прототип який називався Autodisc був ще в 2015 році, але до продажу новинка так і не дійшла. Все через те що кросівки були важкими, незручними і дуже дорогими. За словами розробників тепер вони домоглися компромісу між доступністю, практичністю і зручністю. Вага Puma Fi становить близько 1 кілограма. Сам механізм з мотором який відповідає за автоматичне шнуровані знаходиться у верхній частині кросівок. А в районі п’яти під устілкою знаходиться акумулятор який живить механізм.


Для того щоб затягнути шнурки потрібно провести по модулю пальцем вгору, а потрібну силу затягування взуття вирішить сама. А якщо захочете вирішувати самі з якою силою затягти або послабити шнурки можна натиснути модуль вгорі або внизу.

Заряджаються кросівки так само як і кросівки від Nike BB, за допомогою бездротової зарядки. 90-120 хвилин зарядки вистачить для роботи на тиждень. І звичайно кросівками можна керувати за допомогою програми через смартфон. Puma Fi стоять 330 $ за пару. А продажі почнуться тільки навесні наступного року.

Джерело Prostotech.com

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.