Google Chrome нової версії потрібно терміново встановити

Створення і поліпшення веб-браузера Google Chrome безперервно ведеться ось уже як близько десяти років, за які даному інтернет-оглядача вдалося стати самим популярним і відомим у світі. Розробники постійно роблять все можливе для того, щоб сайти завантажувалися і відкривалися максимально швидко, а безпека була на найвищому рівні. Як стало відомо сьогодні, 29 січня 2019 року, нову версію даного браузера потрібно встановити якомога швидше, тому що інакше комп’ютер, планшет або навіть смартфон можуть виявитися заражені новим шкідливим ПЗ.

Все частіше і частіше хакери з різних країн світу використовують атаки типу drive-by, що дозволяють їм під час завантаження будь-яких веб-сайтів в глобальній мережі одночасно з цим заражати електронні пристрої шкідливим програмним забезпеченням. Впровадити подібним чином можна майже будь-які трояни і віруси, що створює величезну загрозу для безпеки призначених для користувача даних. Саме тому в новій версії Google Chrome, яка працює на свіжій збірці движка Chromium, впровадили захист від такого роду злому.

Поки що нововведення є лише в бета-версії веб-браузера, тоді як фінальна повинна отримати такий захист через кілька тижнів. Розробники не поспішають додавати її в остаточний білд Google Chrome лише тому, що зараз ведеться тестування того, як закриття проломів впливає на завантаження веб-сайтів. Не виключено, що через низку нововведень деякі сайти відображаються некоректно. Складність в тому, що при використанні типу атак drive-by хакери іноді інфікують навіть популярні сайти, творці яких не в курсі того, що відбувається.

Для всіх користувачів Google Chrome активація системи захисту від drive-by повинна пройти непомітно, запевняють розробники, проте потрібно обов’язково встановити свіже оновлення браузера, як тільки воно стане доступним. При цьому наголошується, що це насправді вкрай важливо і потрібно, тому що інакше електронний пристрій, на якому використовується інтернет-оглядач, може виявитися заражено шкідливим програмним забезпеченням, а такого, очевидно, ніхто не буде радий.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.