Vivo APEX 2019: найтоповіші технології

Днями Vivo представила футуристичний 5G-смартфон APEX 2019, який буквально перевертає уявлення про те, якими можуть бути мобільні пристрої. Ми вирішили розповісти про найцікавіші технології, використані в новинці.

Повноекранний сканер відбитків пальців

На даний момент Vivo лідирує в області розробок, пов’язаних зі скануванням відбитків пальців на екрані – за 2018 рік було продано майже 10 мільйонів пристроїв з цією технологією.

У Vivo APEX 2019 сканер відбитків пальців повноекранний – можна доторкнутися до дисплея практично в будь-якому місці та розблокувати смартфон. Завдяки функції Fingerprint Light зона дотику автоматично підсвічується, що підвищує точність розпізнавання відбитків.

Велика площа розблокування розширює можливості використання цієї функції. Наприклад, можна використовувати два відбитки одночасно або розблокувати додаток, просто доторкнувшись до його іконки.

Система TouchSense

Фізичні кнопки – перешкода на шляху до мінімалістичного дизайну смартфонів майбутнього. Вони не водонепроникні, а їх термін служби обмежений. У APEX 2019 застосовується система TouchSense – ємнісні датчики і датчики натискання замінюють звичні кнопки.

Лінійний двигун імітує відгук фізичної кнопки, що покращує як точність роботи, так і зручність використання. Щоб забезпечити роботу TouchSense під час системних помилок або збоїв, коли користувачеві необхідно вимкнути і перезавантажити пристрій, для її живлення використовується окрема слабкострумова система.

Технологія Body SoundCasting

У APEX 2019 немає звичайного динаміка – для передачі звуку служить блок, який щільно прилягає до цілісного скляного корпусу смартфона. Звук передається на поверхню завдяки вібраціям, а правильне розташування компонентів, форма звукопередаючої поверхні та демпфіруючі матеріали роблять звук плавним і чітким.

MagPort

USB-порти для зарядки і передачі даних довгий час були звичним елементом дизайну смартфонів. У APEX 2019 вирішили від нього відмовитися на користь магнітного порту MagPort, до якого автоматично примагнічується кабель або аксесуар без будь-яких зусиль.

5G-модуль

У Vivo APEX 2019 присутній 5G-модуль, для якого потрібно багато місця. Щоб збільшити доступний внутрішній простір на 20%, інженери застосували нове рішення для монтажу елементів і двосторонню друковану плату. Це дозволило зробити APEX 2019 монолітним і дуже компактним.

Технологія рідинного охолодження

Смартфони з 5G поглинають в 2-4 рази більше енергії, ніж аналогічні пристрої з 4G. Тут виникає проблема розсіювання утворюваного тепла. До того ж до рамки з алюмінієвого сплаву з високим коефіцієнтом теплопровідності та багатошарової графітової тепловідводної плати APEX 2019 оснащений найбільшою в індустрії випаровувальною камерою.

При нагріванні рідина випаровується, забираючи тепло, а при падінні температури вона знову повертається у вихідний агрегатний стан. Завдяки цій камері зона розсіювання тепла стала в 4-6 разів більшою, ніж у стандартних теплових трубоках.

Продуктивність

У смартфоні також встановлено найтоповіше «залізо» – флагманський процесор Qualcomm Snapdragon, 12 ГБ оперативної і 256/512 ГБ вбудованої пам’яті.

Vivo APEX 2019 продемонструють публіці та журналістам на виставці MWC 2019, яка пройде в лютому.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.