В Android Q з’являться аналог Face ID і нові можливості кастомізації

За інформацією ресурсу XDA Developers, якому нещодавно вдалося отримати попередню збірку Android Q для Google Pixel 3 XL, в новій версії операційної системи з’являться додаткові можливості налаштування інтерфейсу, а також аналог системи розпізнавання лиць Face ID.

У збірці виявлена ​​можливість змінювати шрифт, форму значків додатків по всій системі, а також колір акценту призначеного для користувача інтерфейсу. Подібні настройки є в кастомних прошивках на кшталт OxygenOS або EMUI, але раніше були недоступні на пристроях Pixel.

Опції кастомізації не включені в загальні налаштування системи, тому їх не можна активувати без консолі. Зміни працюють на базі движка OverlayManagerService (OMS), який представляє додаткові кольори, шрифти або іконки як додатки, які «накладаються» поверх вбудованих.

Невідомо, чи включить Google в фінальну збірку можливість міняти оформлення системи, або опції залишаться в стадії тестування.

Також, XDA Developers виявили в системному додатку framework-res рядки коду, які відповідають за текст помилок при невдалому скануванні лиця або відсутності необхідного «заліза» для розпізнавання. 

Судячи з усього, мова йде про повноцінний аналог Apple Face ID, який використовує сенсор Time of Flight, точковий проектор та інфрачервоний сенсор для якісного сканування. Такі ж системи, крім iPhone X і iPhone XS, реалізовані в Xiaomi Mi 8 Explorer Edition і Huawei Mate 20 Pro.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.