Google випустила нову ОС, заміну Android, для смартфонів, яку вже можна встановити

Американська корпорація Google витрачає величезні суми грошей на поліпшення операційної системи Android, проте цілком собі очевидно, що у даного програмного забезпечення зовсім немає ніякого майбутнього, тому як воно має відразу кілька недоліків, виправити які в силу ряду причин просто неможливо, хоча це звичайно ж можна зробити, але простіше створити нову ОС, що і вирішив зробити «пошуковий гігант». Сьогодні, 25 січня 2019 року, він випустив Fuchsia OS, тобто нове програмне забезпечення для телефонів.

Дана операційна система, яка має кодову назву Fuchsia OS, представляє з себе заміну Android, а над нею вже на постійній основі працюють кілька сотень людині. Слідом за тим, як вихідний код майбутньої ОС був опублікований на спеціальному ресурсі Google, відомий незалежний розробник Zhuowei Zhang вирішив її встановити на свій смартфон. Для цього він використовував Pixel 3 XL, а весь процес установки зайняв близько однієї години.

У нинішньому вигляді операційна система Fuchsia OS вдає із себе командний рядок, яка відображається відразу після логотипу завантаження. Простіше кажучи, ніякого призначеного для користувача інтерфейсу в дану ОС компанія Google поки що ще не додала, але в цьому немає нічого дивного, тому як остаточне складання цього програмного забезпечення вийде не раніше ніж через півтора року, а значить у розробників ще ціла купа часу на те, щоб створити унікальний зручний інтерфейс.

Використовуючи командний рядок після запуску Fuchsia OS на смартфоні Google Pixel 3 XL, розробнику вдалося запустити кілька простеньких програм, вбудованих в цю ОС. Він зазначає, що зараз немає ніякого сенсу встановлювати цю операційну систему, тому що вона вдає із себе ще сирий недопрацьований продукт, від якого мало користі. Головна причина, по якій дане програмне забезпечення було встановлено на телефон, полягає в бажанні ентузіаста з’ясувати, чи дійсно ці програми є повністю універсальним. Таким чином, гіпотеза підтвердилася – встановити Fuchsia OS можна на будь-які гаджети, починаючи від комп’ютерів і закінчуючи телефонами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.