Як прискорити Chrome, в рази знизивши споживання оперативної пам’яті

Chrome – одна з найбільш ненажерливих комп’ютерних програм, і справа навіть не в тому, що вона споживає багато ресурсів сама по собі (хоча і це теж), а в надмірній перевантаженості сучасних сайтів. Google намагається зробити Chrome якомога більш економним (наприклад, вивантажує з пам’яті вміст вкладок, які давно відкриті і залишені без діла), але це слабо допомагає.

Розширення OneTab вирішує проблему споживання ресурсів максимально кардинально. По суті в браузері залишається всього одна вкладка з закладками на сайти, які були відкриті недавно, і ви можете перейти на будь-який з цих сайтів або відновити всі вкладки одним кліком. Закріплені вкладки не закриваються, вони залишаються на місці.


Після установки OneTab праворуч від адресного панелі з’являється кнопка розширення. Натискаєте на неї – і все відкриті в даний момент вкладки закриються, але посилання на них залишаться на сторінці розширення. Таким чином можна зберігати посилання на будь-яку кількість сайтів, не навантажуючи пам’ять зайвими даними. OneTab дозволяє видаляти вкладки індивідуально або все разом.

За допомогою OneTab також можна ділитися вкладками, для цього потрібно натиснути «Опублікувати на веб-сторінці». На сайті one-tab.com генерується унікальний QR-код, який ви можете відправити кому-небудь або відсканувати на смартфоні для того, щоб побачити посилання на ті ж самі сайти на іншому пристрої.

Звичайно, OneTab сильно знижує зручність користування браузером, адже стандартна навігація набагато простіше і звичніше сторінки з подобою закладок. Проте, це розширення може стати в нагоді власникам комп’ютерів і планшетів з невеликим об’ємом пам’яті, на яких проблематично тримати відкритими одночасно кілька вкладок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.