Xiaomi інвестує 1,5 млрд доларів у розвиток продуктів smart home і штучного інтелекту

Xiaomi планує вкладати величезні кошти у розвиток, який повинен перейти на функціональність готової продукції, що надходить на ринок. Прийшов час для інвестицій в smart home і штучний інтелект!

Штучний інтелект широко служить інтересам smart home . Це була однією з головних тем виставки CES 2019, що проходить в Лас-Вегасі. Лей Джун повідомив світові, що в найближчі 5 років компанія хоче вкласти близько 1,5 мільярда доларів у розвиток, як штучного інтелекту, так й інтелектуальних домашніх пристроїв.

Кількість «розумних» домашніх пристроїв Xiaomi , доступних на Старому Континенті невелика, у порівнянні з тим, що можна купити в Китаї. З огляду на вартість продукції китайського виробника кількість потенційних клієнтів на їх smart home може бути гігантською.

Ця інвестиція може принести нам ще одну, але дуже цікаву зміну. Розумний голосовий помічник Xiaomi, XiaoAI, в даний час працює тільки китайською мовою. Неодноразово з’являлася інформація про введення підтримки інших мов в майбутньому, а великі інвестиції можуть прискорити цей процес. XiaoAI став би реальним конкурентом для Алекси Amazon або Помічника Google. Важко сказати, чи може він поставити під загрозу їх позиції на ринку, але, без сумніву, більша кількість помічників було б позитивним явищем, тому що кожен міг вибрати те, що найбільше йому підходить.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.