Apple розглядає варіант впровадження iMessage на Android

Компанія Apple обговорює можливість впровадження стандарту RCS (Rich Communication Services) для своїх пристроїв. Його називають оновленою версією SMS з підтримкою Android-гаджетів.

android і Apple

Розробкою і просуванням RCS займаються провідні мобільні оператори, Google і Microsoft.

iMessage на Android

На Reddit з’явився слайд з жовтневої презентації GSMA (GSM Association – Асоціація GSM; об’єднання мобільних операторів та інших компаній мобільного зв’язку по всьому світу). У зв’язку з цим слайдом, компанія обговорювала з GSMA і операторами впровадження RCS в iOS.

На слайді також пояснюється, навіщо додавати RCS в iOS. GSMA виділяє декілька причин. Для того, щоб поліпшити обмін повідомленнями між пристроями Apple та та власниками примтроїв інших виробників. Також, це дозволить задовольнити потреби операторів, які впроваджують RCS і підготувати до майбутнього без 2G і SMS. Невідомо, чим закінчилися ці переговори, але оператори тиснуть на Apple, щоб запустити RCS. Раніше «Купертіно» планувало перенести iMessage на Android. Однак, через відсутність шифрування, компанія поки вирішила відмовитися від задуму. Зараз виробник також може відмовитися від RCS, оскільки, ставить під сумнів рівень конфіденційності системи.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.