Прогнози виручки Apple знизились через слабкі продажі в Китаї

Генеральний директор американської компанії Apple Тім Кук представив переглянутий прогноз по першому фінансовому кварталу 2019 року, який закінчився 29 грудня 2018 року.

Спочатку компанія прогнозувала виручку від 89 млрд до 93 млрд доларів, проте, тепер Apple очікує виручку до 84 млрд доларів. Це менше, ніж припускали аналітики: вони віщували показники в 91,5 млрд доларів.

Кук пояснив це рішення більш слабкими продажами продукції в Китаї і зростаючим напруженням торгових відносин «Піднебесної» з США.

Велика частина падіння наших доходів відбулися в Китаї через iPhone, iPad і Mac.

Нагадаємо, що в грудні 2018 року в Китаї заборонили продаж багатьох моделей iPhone через порушення двох патентів Qualcomm, пов’язаних з технологіями редагування фото і сенсорного управління.  

Ще однією причиною переглянутого прогнозу називають попит в інших країнах, який виявився нижчим за очікуваний: ціни на продукцію компанії, в більшій частині на iPhone X і XS , виросли через зміцнення долара. Також, директор зазначив зниження числа продажів Apple Watch 4, iPad Pro, AirPods і MacBook Air.

Акції Apple після переглянутого прогнозу впали на 7%. Остаточні результати фінансового кварталу будуть опубліковані 29 січня.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.