Apple “випала” з трійки найдорожчих компаній в світі

Акції Apple впали на 9% після заяви Тіма Кука про зниження прогнозу з виручки. Це найбільше одноденне падіння цін на акції компанії за останні п’ять років.

Така ситуація спровокувала вихід Apple з трійки найдорожчих компаній у світі. За даними видання Bloomberg, капіталізація корпорації зменшилася до 686,7 млрд доларів.

На першому місці зараз знаходиться Microsoft з капіталізацією 757,05 млрд доларів. Друге місце у Amazon з 740,35 млрд, третє займає Google з 718,62 млрд доларів.

Ситуація з Китаєм вплинула не тільки на Apple. Акції впали також в інших технологічних компаніях: вони стурбовані станом китайського ринку і світової економіки. 

Корпорації, що займаються бізнесом в Китаї, також постраждали: у AMD, Nvidia, Qorvo, Boeing, Skyworks, Caterpillar впала вартість акцій.

Голова Ради економічних консультантів при президенті США Кевін Хассет розповів виданню Reuters, що тільки після успішних переговорів з Китаєм продажі Apple та інших компаній відновляться. Якщо ситуація не зміниться, то акції й надалі продовжать своє падіння.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.