Vivo показала свій перший 5G-смартфон

Однією з центральних тем обговорення нещодавньої конференції China Mobile Global Partner Conference були мережі п’ятого покоління. У ході заходу OPPO, Xiaomi і Vivo представили прототипи пристроїв з підтримкою 5G. Xiaomi раніше вже анонсувала Mi Mix 3 на базі Snapdragon 855 з 5G-модемом , а ось гаджет від Vivo вперше був представлений широкій публіці.

Vivo оголосила про розробку 5G-версії флагманського NEX ще в серпні 2018 го, але тільки на China Mobile Global Partner Conference пристрій вперше вдалося побачити вживу. Так, як це модифікована версія вже вийшовшого апарату, інженерам довелося переробити компонування усіх деталей, щоб встановити всередині смартфона необхідні антени й інші елементи для роботи з 5G.

Поки не зрозуміло, чи буде Vivo NEX 5G чимось ще відрізнятися від 4G-версії крім підтримки мереж п’ятого покоління. Нагадаємо, що оригінальний NEX S отримав практично безрамковий дисплей з висувною фронтальною камерою, а в грудні 2018 го був випущений  Nex Dual Display Edition з двома екранами.

Vivo є одним з перших виробників смартфонів, що створили дослідний центр в Китаї для вивчення мереж п’ятого покоління. У 2017 році компанія увійшла до лав тих, хто зробив внесок у розвиток 3GPP. Також, у 2017 році Vivo почала попередні дослідження 5G-антен і ключових RF-технологій.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.