Першим тунелем Boring Company проїхалася Tesla

Про це повідомив творець компанії Ілон Маск.

У Лос-Анджелесі відбулася офіційна презентація першого швидкісного тунелю компанії Boring Company, заснованої Ілоном Маском. Власник Tesla і SpaceX планує за допомогою таких споруд вирішити проблему пробок у великих містах. За задумом, автомобілі можуть безпечно переміщатися з однієї точки в іншу на більш високій швидкості, ніж при їзді звичайними дорогами.

Ілон Маск представив перший готовий до використання тунель Boring Company. Він знаходиться під штаб-квартирою SpaceX в місті Хотон, штат Каліфорнія.

Довжина тунеля становить 1,8 км, ширина 4,3 метра. На будівництво витрачено 10 млн доларів. Першим протестувати тунель довірили електромобілю Tesla. Пересуватися по заданій траєкторії йому допомагають спеціальні напрямні прибирані колеса, вартість яких обійдеться в 200-300 доларів.

Так працює висувний механізм

За словами Ілона Маска , безпечна швидкість в таких тунелях складе близько 241 км/ч. Пересуватися можна за допомогою будь-якого електрокара, в тому числі з автопілотом.

Крім цього, буде передбачено місце для пересування пішоходів і велосипедистів. Також, такими тунелями курсуватиме громадський транспорт.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.