Microsoft Edge отримає підтримку розширень Chrome

Декілька днів тому Microsoft підтвердила зміну движка в браузері Edge на Chromium, який використовується у багатьох інших браузерах. Один із членів команди розробки програмного забезпечення Microsoft Edge Кайл Олден розповів на Reddit про майбутні зміни в браузері.

Оновлений Edge буде підтримувати існуючі розширення від Chrome. Це означає, що користувач отримає всю бібліотеку вже доступних розширень браузера Google.

Ще розробник повідомив, що Edge незабаром вийде на «всіх пристроях Microsoft». Можливо, малася на увазі підтримка оновленої версії браузера в ігровій консолі Xbox One і окулярах віртуальної реальності HoloLens.

Олден розповів і про майбутнє PWA (Progressive Web Apps) в браузері Edge. Ці додатки продовжать функціонувати в Microsoft Store, а також компанія планує реалізувати установку PWA прямо з браузера, за аналогією з Chrome. Крім цього, Microsoft залишить в Edge підтримку браузерних движків EdgeHTML і Chakra.

Компанія планує випустити Edge для застарілих версій Windows, а в майбутньому перенести на інші платформи. Дата виходу оновленої версії браузера від Microsoft ще не названа.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.