Apple почала розсилати рекламу власникам iPhone

Китайських виробників смартфонів часто критикують за розсилку реклами користувачам, але, як з’ясувалося, навіть лідери ринку не проти підвищити свій прибуток вельми нав’язливим способом. Так, деякі власники старих моделей iPhone отримали повідомлення, що їм пора оновити гаджет. На думку розробників, Apple тим самим порушує власні правила.

iOS-розробник Стів Ледерер поділився скріншотом зі свого iPhone, де показано повідомлення від Apple з пропозицією перейти на новий iPhone XR або iPhone XS в рамках програми iPhone Upgrade Program. Він вважає, що це зловживання push-повідомленнями і людям не подобається, коли магазини відправляють їм подібні повідомлення.

Більш того, Ледерер впевнений, що такими повідомленнями Apple порушує власні правила і вимоги до розробників додатків для iOS:

«Хіба подібні рекламні повідомлення не суперечать правилам App Review? Я думаю, що це підходить під розділ 4.5.3, в якому чітко сказано: “Не використовуйте Apple Services для спаму, фішингу або відправки небажаних повідомлень клієнтам через Game Center, push-повідомлення і т. д.” », – пише Стів Ледерер у Twitter.

Багато хто вважає, що таким чином Apple намагається підвищити продажі нових iPhone, які не користуються популярністю.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.