Google припиняє підтримку застарілих Android-пристроїв

Компанія Google продовжує позбавлятися не тільки від своїх сервісів, а й від «баласту» у вигляді підтримки старих пристроїв. Але, якщо користувачів месенджера Allo попередили про припинення роботи програми заздалегідь, то сьогодні деякі власники Android-гаджетів виявили, що більше не зможуть повноцінно використовувати свої смартфони та планшети.

Починаючи від сьогодні, Google припинила підтримку і випуск оновлень для операційної системи Android 4 Ice Cream Sandwich. Рішення було обумовлено низькою популярністю даної версії – повідомляється, що нею продовжує користуватися менш одного відсотка власників мобільних пристроїв. Ті, хто не планує апгрейд свого гаджета на більш сучасну модель, більше не зможуть отримувати оновлення для встановлених через Google Play додатків.

Представники Google відзначили, що продовжують приділяти увагу своїм продуктам, тому, закликають і розробників забезпечити належну підтримку своїх програм, оптимізувавши їх для всіх актуальних версій Android.

Реліз Android Ice Cream Sandwich відбувся 19 жовтня 2011 року Першим смартфоном, що поставлявся з цією версією операційної системи з коробки, став Samsung Galaxy Nexus.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.