Snapdragon Tech Summit: флагманський Snapdragon 855 і майбутнє 5G

Нарешті флагмани будуть використовувати нову однокристальну систему

4 грудня на Гаваях пройшов перший день заходу Qualcomm Snapdragon Tech Summit. Компанія анонсувала чіп нового покоління Snapdragon 855, як раніше говорилося у витоках .

Разом з цим на заході були показані ще кілька технологій, а основною темою для обговорення став зв’язок 5G.

Snapdragon 855

Віце-президент Qualcomm Technologies Алекс Катузян вийшов на сцену з новітнім процесором, який повинен «змінити уявлення про життя з телефоном». Snapdragon 855 підтримує 4G і 5G-зв’язок. Чіп працює з програмним прискорювачем четвертого покоління AI Engine від Qualcomm, який повинен забезпечити триразове підвищення продуктивності штучного інтелекту.

Чіпсет буде підтримувати функцію комп’ютерного зору завдяки новому ISP Computer Vision, яка допоможе камері пристрою розпізнати будь-який об’єкт. За словами Катузяна, це змінить уявлення про зйомку фотографій і відео у користувачів.

Snapdragon 855 працює з системою подекранного ультразвукового датчика відбитків пальців 3D Sonic Sensor. Такий датчик може захопити повне тривимірне зображення відбитка пальця і ​​буде працювати при будь-яких умовах, навіть якщо палець брудний або мокрий.

Катузян також розповів, що чіп оптимізований для мобільного гейминга. Цим він представив сумісну з процесором нову систему Elite Gaming, яка допоможе пристрою споживати менше енергії в іграх.

Детальніше про характеристики чіпа розкажуть 5 грудня в другий день заходу.

Зв’язок нового покоління 5G

Президент компанії Кріштіано Амон відразу позначив тему презентації – зв’язок 5G, завдяки якому практично все у світі стане сполучено.

Президент Qualcomm розповів про майбутнє зв’язку. Однією з проблем, з якою може зіткнутися 5G, це сучасні батареї смартфонів. Пристрої можуть бути не готові до міліметрового діапазону mmWave для передачі даних, які споживають занадто багато енергії. Однак, Амон впевнений, що ці труднощі можна вирішити завдяки створенню нових типів акумуляторів.

Віце-президент компанії Verizon Нікі Палмер поділилася результатами тесту 5G-зв’язку в США. Середня швидкість інтернету досягала до 1 Гб в секунду.

При такого зв’язку завантажити сезон улюбленого серіалу можна за пару хвилин.

У 2019 5G буде працювати в більш ніж 19 містах у Європі, Північній Америці, Китаї, Японії, Південної Кореї та Австралії.

Про підтримку 5G-зв’язку стало заявляти все більше виробників. Apple випустить свій пристрій, сумісний з мережами п’ятого покоління, в 2020 році, плани на 5G будують і китайські вендори.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.