Toyota створила людиноподібного робота з управлінням по 5G

Компанія Toyota істотно допрацювала представленого в минулому році людиноподібного робота T-HR3. Спочатку ним можна було управляти через пряме дротове підключення, але рік плідної діяльності і співробітництво з найбільшим японським мобільним оператором NTT DOCOMO дозволили зробити управління дистанційним – через мережу п’ятого покоління.

«З метою поліпшення використання в практичних середовищах T-HR3 успішно контролювався бездротовим способом», – йдеться в прес-релізі Toyota.

T-HR3 – робот-гуманоїд третього покоління. Його оператор знаходиться в спеціальному екзоскелеті з шоломом віртуальної реальності на голові. Це дозволяє йому бачити те, що відбувається «очима» робота і з високою точністю управляти всіма його рухами. Екзоскелет оператора отримує від T-HR3 інформацію про тактильні відчуття. Наприклад, якщо робот стискає надувний м’яч, то людина зможе на відстані відчути його розміри і щільність.

Під час тесту оператор знаходився від робота на відстані близько 10 кілометрів. Зв’язок між ними був установлений ​​по мережі 5G, яку забезпечила компанія NTT DOCOMO. Як можна помітити на відео, затримка між командами оператора і діями робота мінімальна.

За словами Акіфумі Тамаокі, генерального менеджера підрозділу Toyota Partner Robot, їх основна мета полягає у створенні корисних роботів, здатних співіснувати з людьми і допомагати їм у повсякденному житті. Одним з найбільш очевидних способів використання таких роботів з дистанційним управлінням є участь у  рятувальних операціях без ризику для життя людей.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.