Samsung анонсувала флагманський 8-нм чіпсет Exynos 9820

Samsung Electronics провела презентацію однокристальної платформи Exynos 9820 в Китаї. Чіпсет побудований по 8-нм техпроцесу, має оснащений нейронним процесором і потужною графікою.

Вісім ядер CPU включають два Cortex-A75, чотири Cortex-A55 і два кастомних. Використання 8-нм FinFET-процесу збільшить енергоефективність на 10 відсотків. Графічна підсистема Mali-G76 MP12 складається з 12 ядер – продуктивність в іграх, як обіцяє Samsung, виросте на 40 відсотків в порівнянні з попередником.

Вперше в платформах серії Exynos 9 встановлений виділений нейронно-обчислювальний модуль. Завдяки йому робота алгоритмів штучного інтелекту виросте в сім разів.

Exynos 9820 підтримує фронтальні та основні камери до 22 Мп, або подвійні з основним сенсором до 16 Мп. Що стосується відео, чіп працює з 8К при 30 кадрах в секунду, або 4К з 120 кадрами в секунду. Дисплей може мати розширення до 4К, а модем працює з LTE Cat.20 зі швидкостями до 2 Гбіт/с.

Масове виробництво чіпсета Samsung почне в кінці цього року, а першим пристроєм з його використанням може стати флагманський смартфон Galaxy S10.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.